Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική καταστροφή. Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των ατόμων που εγκαταλείπουν τη χώρα ενδέχεται να αυξηθεί στα 5 εκατομμύρια τις ερχόμενες εβδομάδες και μήνες. Οι ομάδες μας εργάζονται συνεχώς για να υποστηρίξουν τους ανθρώπους στην Ουκρανία μέσω των προϊόντων μας, να αντιμετωπίσουν τις απειλές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να εμφανίσουν αξιόπιστες πληροφορίες, ενώ παράλληλα λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για να σταματήσουν τη διάδοση παραπληροφόρησης και να διακόψουν καμπάνιες παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

Για την παροχή άμεσης βοήθειας και υποστήριξης των προσπαθειών, το Google.org και οι υπάλληλοι της Google έχουν ήδη δεσμεύσει πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές και υλική υποστήριξη.

Μπορείτε και εσείς να συνεισφέρετε κάνοντας δωρεές στους παρακάτω οργανισμούς.

 • UNHCR

  UNHCR

  Όσα άτομα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Ουκρανία χρειάζονται προστασία, σταθερότητα και ελπίδα. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, βρίσκεται στην Ουκρανία και στις γειτονικές χώρες προσφέροντας προμήθειες έκτακτης ανάγκης και βοήθεια σε όσους αναγκάζονται να φύγουν. Υπό το πρίσμα αυτών των έκτακτων αναγκών, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα επικεντρώσει τις παρεμβάσεις της στην προστασία, τη στέγαση, τις βασικές ανάγκες και την παροχή βασικών ειδών, καθώς και χρηματική βοήθεια. Η υποστήριξή σας θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι άνδρες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους θα έχουν ασφάλεια, προστασία και καταφύγιο.

 • UNICEF

  UNICEF

  Η κατάσταση των εκατομμυρίων παιδιών που παγιδεύτηκαν στην Ουκρανία χειροτερεύει κάθε λεπτό. Η UNICEF και οι συνεργάτες της εργάζονται ασταμάτητα για να καλύψουν τις επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους στην Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή. Βοηθήστε τη UNICEF να ανταποκριθεί στην κρίση στην Ουκρανία σήμερα.

 • World Food Programme

  World Food Programme

  Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών (WFP) είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο που καταπολεμά την πείνα παγκοσμίως. Με ομάδες ήδη στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες, το WFP εργάζεται ασταμάτητα για να προσεγγίσει ευάλωτους πρόσφυγες και οικογένειες παγιδευμένες σε περιοχές συγκρούσεων, με τρόφιμα, βοήθεια και ελπίδα που χρειάζονται απεγνωσμένα.