Organisaties ondersteunen die strijden voor rassengelijkheid

Sinds 2015 heeft Google.org meer dan $ 40 miljoen aan contante subsidies en 50.000 uren pro bono toegewezen via het Google.org Fellowship om organisaties te steunen die strijden voor rassengelijkheid.

Onze gemeenschap is geen gelijk speelveld. Dit is iets dat zwarte gemeenschappen al generaties aan den lijve ondervinden. Institutioneel racisme heeft geleid tot een onderdrukkend en discriminerend beleid en een gebroken strafrechtelijk systeem. Hoewel ze maar 12% van de Amerikaanse bevolking uitmaken, maken zwarte burgers bijna 40% uit van alle mensen die in de Verenigde Staten opgesloten zitten.

In de afgelopen 5 jaar hebben we organisaties ondersteund die vooroordelen in het strafrechtelijk systeem identificeren en analyseren met behulp van datawetenschap en innovatieve aanpakken. Ons meest recente streven bouwt hier op verder, naast het financieren van inspanningen om ongelijke resultaten op basis van ras te verminderen op verschillende gebieden. Denk aan welvaart, onderwijs en gezondheid.

Kwalitatief goede gegevens uitbreiden voor een gelijkwaardiger strafrechtelijk systeem

Mensen met de juiste vaardigheden om complexe datasets begrijpelijk en bruikbaar te maken, zijn soms moeilijk aan te nemen of te behouden voor non-profitorganisaties. Daarom brengen we Googlers met een achtergrond in bijvoorbeeld engineering, design of datawetenschap in contact met frontline strafrechtelijke organisaties via de Google.org Fellowship.

Productdemo van de MFJ-gegevensportal

Vooroordelen meten in politiegedrag

Het Center for Policing Equity (CPE) meet vooroordelen in politiewerk. In 2017 werkten 10 Google.org Fellows samen met CPE aan een National Justice Database. Dit is de eerste database van de Verenigde Staten die statistieken maakt over het gedrag van de politie, waaronder aanhoudingen en gebruik van geweld. In 2020 biedt een nieuw cohort van 14 Google.org Fellows CPE ondersteuning bij de schaling van de National Justice Database, om zo bij nog meer politieafdelingen in het land voor transparantie te zorgen.

Prestaties van strafrechtelijke zaken vergelijken per jurisdictie

Measures for Justice (MFJ) digitaliseert en analyseert de prestaties van het Amerikaanse strafrechtelijk systeem. We gaven MFJ in 2016 $ 1,5 miljoen aan toelagen zodat ze hun werk in het land kunnen uitbreiden. Google.org Fellows hielpen MFJ bij het opnieuw ontwerpen van hun comparative performance data portal. Dit portal vergelijkt prestaties en meet hoe rechtszaken worden behandeld, van de arrestatie tot na de veroordeling, voor county's in het hele land. Toegang tot dit soort vergelijkende gegevens was nog nooit eerder beschikbaar en wordt al door officieren van justitie en lokale leiders gebruikt om over beleid te informeren en hervorming te bevorderen.

Gegevens over lokale gevangenisbevolking toegankelijk maken

De VS had voorheen geen uitgebreide gegevens over het aantal mensen dat nu in de gevangenis zit. Wij gaven het Vera Institute of Justice in 2017 $ 4 miljoen en een Google.org Fellowship voor de ontwikkeling van de eerste, realtime, openbaar beschikbare, lokale gevangenisdataset in 2019. Toen de COVID-19-besmettingen in 2020 in de VS toenamen, gebruikten staten als Tennessee en Kentucky de gegevens van Vera om mensen in voorlopige hechtenis te identificeren en vrij te laten. Sinds maart 2020 is het aantal mensen in de gevangenis in de VS gedaald met 25%.

Ongelijke resultaten op basis van ras verminderen

Hier zijn een paar andere manieren om ongelijke resultaten op basis van ras te verminderen en het opbloeien van de zwarte gemeenschap te bekrachtigen:

Ongelijke resultaten op basis van ras verminderen Een headshot van Daniel E. Dawes, Director van Satcher Health Leadership Institute aan Morehouse School of Medicine Foto van Elle Hearns, oprichter en Executive Director van het Marsha P. Johnson Institute Foto van 3 niet-witte studenten die in een kladblok schrijven Foto van een persoon met een laptop
 • Ondersteuning voor gemeenschapsbanken die in mkb's van zwarte ondernemers investeren

  Via onze begunstigde Opportunity Finance Network geven we $ 5 miljoen aan Google.org-toelagen en $ 45 miljoen aan leningen om Community Development Financial Institutions (CDFI's) te ondersteunen die bedrijven van zwarte ondernemers en gemeenschappen helpen. In totaal heeft Google CDFI's en de bedrijven die zij helpen ondersteund met $ 170 miljoen aan leningen en $ 10 miljoen aan Google.org-toelagen.

 • COVID-19-gegevens op basis van ras uitsplitsen

  We hebben een toelage van $ 1 miljoen en een Google.org Fellowship toegekend om het Satcher Health Leadership Institute van Morehouse te ondersteunen bij het verzamelen en in kaart brengen van COVID-19-gegevens op basis van ras en andere demografische informatie. Dit brengt transparantie over rassenongelijkheid. De gegevens dienen als bron voor onderzoekers en jurisdicties die gezondheidsgelijkheid willen brengen in het volksgezondheidsbeleid en niet-witte gemeenschappen beter willen ondersteunen.

 • De ervaringen van de meest gemarginaliseerde zwarte gemeenschappen centraal zetten

  Als deel van onze toezegging van $ 12 miljoen, hebben we $ 500.000 toegekend aan het Marsha P. Johnson Institute, een organisatie die een einde wil brengen aan geweld tegen zwarte transvrouwen in de Verenigde Staten en directe financiële bijstand wil bieden aan degenen die zijn getroffen door de COVID-19-pandemie.

 • Het aantal niet-witte studenten ingeschreven in AP® STEM-lesgroepen vergroten

  Niet-witte studenten en studenten met een laag inkomen zullen minder waarschijnlijk toegang hebben tot informaticacursussen dan hun leeftijdsgenoten. We hebben een toelage van $ 10 miljoen bijgedragen aan de lancering van het Rising STEM Scholars Initiative, een initiatief dat het aantal niet-witte studenten in AP® STEM- en informaticacursussen in de Bay Area zal vergroten. Tot nu toe is het aantal zwarte en latino-studenten dat AP® informatica volgt op deelnemende middelbare scholen respectievelijk 3 en 4 keer vergroot.

 • Zwarte werkzoekenden ondersteunen

  Google heeft een toezegging gedaan van $ 15 miljoen om zwarte werkzoekenden te helpen hun vaardigheden te verbeteren. Als onderdeel hiervan heeft Google.org een toelage van $ 5 miljoen gedaan aan National Urban League, een organisatie toegewijd aan het bevorderen van de economische kracht van zwarte Amerikanen via onderwijs, huisvesting en gemeenschapsontwikkeling. We hebben ook $ 6 miljoen aan toelagen bijgedragen om zwarte werkzoekenden te helpen Career Certificates van Google te verkrijgen. Dit zijn online cursussen die werkvaardigheden leren voor vacatures in veelgevraagde gebieden.

01 / 05