We weten dat de beste antwoorden vaak komen van degenen die het dichtst bij het probleem staan.

Groep mensen in een vergaderruimte met een vrouw vooraan die op een bord schrijft.

We zijn op zoek naar grote ideeën

We geloven dat je veel kunt bereiken als je niet bang bent voor grote ideeën. We zoeken non-profitorganisaties, sociale ondernemingen en maatschappelijke organisaties die de behoeften van gemarginaliseerde en kwetsbare bevolkingsgroepen begrijpen en werken aan het aanpakken van ongelijkheden op grote schaal.

Vrouw die een stapel planten door een kinderdagverblijf draagt.

We vragen gemeenschappen wat ze nodig hebben

Op dit moment accepteren we geen aanvragen voor ondersteuning buiten de Impact Challenges van Google.org. Elke uitdaging is een uitnodiging voor non-profitorganisaties en sociale ondernemingen met ideeën om van hun gemeenschappen, en daarbuiten, een betere plek te maken. Ideeën met het meeste potentieel krijgen een ondersteuningspakket. Dit pakket kan bestaan uit financiering, mentorschap en technische ondersteuning van Google-vrijwilligers.

Meer informatie
Collage van portretfoto's van 7 Leiders in het vizier voor 2023.

We helpen leiders vooruit die gedurfde veranderingen doorvoeren

Het is belangrijk om mensen te ondersteunen die zich elke dag inzetten om verandering mogelijk te maken binnen hun gemeenschappen en branches. Met Leiders in het vizier ondersteunt Google.org maatschappelijke vernieuwers onder onze begunstigden zodat ze een grote impact kunnen blijven maken.

Meer informatie

Impact versnellen

We bieden ondersteuning door een combinatie van financiering, innovatie en technische expertise.

Vrouw die een groep kinderen op laptops instructies geeft.

Financiering

Elk jaar stellen we $ 200 miljoen ter beschikking aan non-profitorganisaties en sociale ondernemingen over de hele wereld. Ons doel is om onze filantropische fondsen te gebruiken om innovatieve benaderingen voor het oplossen van problemen te stimuleren en uitgebreide ondersteuning te bieden aan gemarginaliseerde gemeenschappen.

Twee mannen die aan een motor werken.

Innovatie

Dezelfde technologie die ons leven elke dag gemakkelijker maakt, kan ook helpen bij het aanpakken van complexe sociale uitdagingen. We maken ons onderzoek, open source-technologie en producten toegankelijk voor non-profitorganisaties die werken aan de frontlinies van sociale verandering.

Een man en vrouw zitten op een bankje in het park en voeren een gesprek in gebarentaal met behulp van een mobiele telefoon.

Technische expertise

We verbinden non-profitorganisaties en maatschappelijke organisaties met Google-medewerkers die hun vrije tijd ter beschikking stellen of die gedurende zes maanden fulltime pro-bonodiensten leveren via het Google.org Fellowship.

Onze aanpak in actie

Google.org en GiveDirectly

Een man en een vrouw werken samen op laptops.

GiveDirectly ondersteunt de meest achtergestelde gemeenschappen door middel van directe transacties.

Het Google.org Fellowship

Het Google.org Fellowship is een pro bono-programma dat medewerkers van Google maximaal zes maanden koppelt aan non-profitorganisaties en maatschappelijke organisaties voor fulltime technische projecten. Fellows verlaten hun dagelijkse baan bij Google om samen met het personeel van de organisatie te bouwen aan schaalbare oplossingen. Ze werken als een team om ervoor te zorgen dat het werk een duurzame en blijvende impact heeft.

Een groep in gesprek op een beurs. Lachende vrouw met een T-shirt waarop staat 'Justice for everyone'. Man die achter instrumenten en computerapparatuur zit. Lachende man met een kleine baby in een draagzak. Man en vrouw die een gesprek voeren achter een computer.
 • Ellen

  SOFTWARE-ENGINEER

  "Ons doel was om de juiste diagnose van bacteriële infecties onpartijdiger en toegankelijker te maken, en uiteindelijk de verspreiding van antibioticaresistente bacteriën te vertragen. Werken met Médecins Sans Frontières (MSF of Artsen zonder grenzen) via het Google.org Fellowship is een droom die uitkomt. In de eerste plaats was het bevredigend om bij te dragen aan het redden van levens. Ten tweede kon ik heel snel nieuwe vaardigheden ontwikkelen, waardoor ik een veelzijdigere technicus ben geworden."

 • Charniece

  PRODUCTMANAGER

  "De mogelijkheid om mijn technische vaardigheden te combineren met mijn passie voor hervorming van het strafrecht motiveerde me. Mijn fellowship bij het Vera Institute bood me de discipline en uitdaging waar ik professioneel naar op zoek was. Tegelijkertijd kreeg ik de kans om een grotere impact op ons rechtssysteem te hebben."

 • Ben

  SOFTWARE-ENGINEER

  "Full Fact is een onafhankelijke organisatie, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, die zich bezighoudt met het controleren van feiten. We hebben samengewerkt om software die gebaseerd is op machine learning te ontwikkelen die claims en citaten uit verschillende nieuwsbronnen, waaronder online kranten, sociale media en online radio, kan identificeren en feitencheckers kan helpen hun nauwkeurigheid te verifiëren."

 • Aamir

  PRODUCTMANAGER

  "TalkingPoints gebruikt AI om communicatie tussen ouders en docenten mogelijk te maken en de resultaten van leerlingen in achtergestelde gemeenschappen te helpen verbeteren.

 • Samantha

  SOFTWARE-ENGINEER

  "Thorn richt zich op het bouwen van technologie om kinderen te beschermen tegen online seksueel misbruik. Tijdens mijn fellowship werd ik eraan herinnerd dat het onze missie als technici niet is om simpelweg de nieuwste en snelste technologieën te bouwen: het is onze missie om oplossingen te zoeken voor urgente problemen, hoe ontmoedigend ze ook zijn."

01 / 05

Mogelijkheden

Via de Impact Challenges van Google.org belonen we non-profitorganisaties en sociale ondernemingen met ondersteuning om hun ideeën tot leven te brengen.