Reactie op COVID-19

De COVID-19-uitbraak kostte enorm veel levens, en gemeenschappen over de hele wereld hebben een hoge prijs betaald. Om de getroffenen te helpen, bieden we ondersteuning en stellen we effectieve oplossingen beschikbaar tijdens deze pandemie. Dit varieert van directe hulp tot herstel op de lange termijn en voorbereiding op de toekomst.

Een vrouw in laboratorium met een laboratoriumjas en medische handschoenen inspecteert een flesje.

Onze inzet

We hebben $ 100 miljoen en 50.000 uren pro deo-ondersteuning beschikbaar gesteld voor de respons op COVID-19. We richten onze aandacht op gebieden waar onze middelen en mensen de meeste impact kunnen hebben: gezondheidszorg en wetenschap, economische hulp en herstel, en onderwijs op afstand.

Gezondheid en wetenschap

We steunen de mensen en organisaties in de frontlinie die tegen deze ziekte strijden.

Man in laboratorium met een laboratoriumjas aan het werk met monsters.

Humanitaire hulp

Google.org verdubbelde de donaties van Google-medewerkers en het publiek. Dit leverde $ 10,5 miljoen op voor het COVID-19-solidariteitsfonds van de Wereldgezondheidsorganisatie (via de UN Foundation) en het Center for Disaster Philanthropy ter ondersteuning van paraatheid, beheersing, respons en herstelinspanningen.

Bijhouden van gegevens voor ziekteverspreiding

Gegevens zijn van groot belang voor het begrijpen en beheersen van de verspreiding van een pandemie. We ondersteunen Artsen zonder Grenzen en de HealthMap van het Boston Children’s Hospital met beurzen en Google.org. Met onze hulp kunnen ze nieuwe epidemiologische modellen ontwikkelen om de verspreiding van COVID-19 te volgen en realtime informatie te verstrekken aan overheden en gezondheidszorgsystemen.

Gemeenschappen van kleur ondersteunen die in verhouding zwaar zijn getroffen

Een team van Google.org-fellows werkte fulltime met het Satcher Health Leadership Institute op de Morehouse School of Medicine samen om een Health Equity Tracker te maken. Deze tracker brengt gezondheidsverschillen met betrekking tot COVID-19 in gemeenschappen van kleur in de VS in kaart en verduidelijkt de achtergrond ervan. We hebben ook $ 5 miljoen in financiële steun toegekend aan organisaties die raciale en geografische ongelijkheden bij COVID-19-inentingen aanpakken, zoals Gavi, the Vaccine Alliance en de CDC Foundation.

Economische hulp en herstel

Miljoenen mensen in de hele wereld zijn hun baan kwijtgeraakt en bedrijven hebben hun deuren moeten sluiten. Dit komt het hardst aan bij mkb'ers1 en bij huishoudens die van salaris tot salaris leven of gebruikmaken van voedselhulpprogramma's.

Twee vrouwen zitten te praten aan een tafel.

Leningen aan kleine bedrijven

Voortbouwend op een investering van $ 200 miljoen die Google heeft toegezegd om kleine bedrijven leningen met een lage rente te geven, gaf Google.org $ 15 miljoen aan contante subsidies aan het Opportunity Finance Network, Youth Business International en Common Future ter ondersteuning van minderbedeelde mkb's.

Directe financiële bijstand

Rechtstreekse transacties zijn een van de meest effectieve manieren om steun te geven tijdens een crisis.2 Met een toezegging van $ 100 miljoen geven we 3 keer zoveel financiële steun aan organisaties, zoals GiveDirectly, Family Independence Initiative en GiveIndia, die rechtstreeks contant geld geven aan kwetsbare gezinnen. In 2020 gaven Google.org-begunstigden noodsteun in de vorm van contant geld aan 149.000 mensen. 64% van deze mensen waren vrouwen.

Onderwijs op afstand

Op het hoogtepunt van COVID-19 gingen meer dan een miljard leerlingen niet meer naar school.3 Leraren, ouders en scholen reageerden hierop door massaal over te stappen op online onderwijs. Met ons fonds voor onderwijs op afstand van $ 10 miljoen ondersteunen we organisaties over de hele wereld. Zij geven docenten en ouders de middelen die ze nodig hebben om kinderen, met name uit minderbedeelde gemeenschappen, onderwijs van hoge kwaliteit te geven.

Jongen werkt op een tablet met zijn vader.

Wereldwijde leerplatformen

We hebben een subsidie van $ 1 miljoen toegekend aan Khan Academy, welke maandelijks meer dan 18 miljoen leerlingen zal bereiken met nieuwe COVID-19-specifieke middelen voor ouders en docenten in meer dan 20 talen.

Inspanningen voor lokaal onderwijs

We hebben $ 2,8 miljoen toegekend aan INCO om de impact te versnellen van plaatselijke non-profitorganisaties in heel Europa en Azië, die gezinnen met kinderen ondersteunen die het risico lopen op ernstige leerachterstanden. INCO verdeelt de subsidies en coacht ouders op maat over hoogwaardig onderwijs op afstand.

Google.org Fellowship

Met het Google.org Fellowship kunnen medewerkers van Google maximaal zes maanden fulltime pro bono-werk doen om de sociale impact van non-profitorganisaties en maatschappelijke organisaties te versnellen. Fellows gebruiken hun technische expertise om schaalbare oplossingen te bouwen voor zware uitdagingen.

Afbeelding van de Global.Health-kaart die het aantal COVID-19-gevallen laat zien. Vrouwen slaan handen ineen voor steun en houden borden vast. Een groep mensen in een medisch laboratorium luistert naar een gesprek over testen. Een profielfoto van een vrouw die naar een computerscherm kijkt.
 • Gegevens over ziekteverspreiding bijhouden

  Google.org heeft $ 1,25 miljoen in financiële steun en een team van 10 fulltime Google.org-fellows en 7 parttime Google-vrijwilligers beschikbaar gesteld. Zij helpen COVID-19-onderzoekers van de Universiteit van Oxford, Tsinghua University, Northeastern University en Boston Children’s Hospital om onder meer Global.health op te zetten. Dit openbare schaalbare platform verzamelt gegevens van miljoenen geanonimiseerde COVID-19-gevallen van meer dan 100 landen. Het platform helpt epidemiologen in de hele wereld om het traject van COVID-19 in model te brengen, de varianten ervan te volgen en toekomstige besmettelijke ziekten in het oog te houden.

 • National Domestic Workers Alliance helpen om huishoudelijk personeel te ondersteunen via rechtstreekse geldoverdrachten

  Zeven Google.org-fellows helpen de National Domestic Workers Alliance hun tool uit te breiden om geld uit een noodfonds te distribueren voor mensen met cruciale beroepen.

 • Médecins Sans Frontières helpen bij het aanpassen en inzetten van een syndroomvolgsysteem

  Google.org-fellows helpen La Fondation Médecins Sans Frontières (Artsen zonder Grenzen) om een meerschalig symptoomvolgsysteem voor COVID-19 aan te passen en in te zetten, dat werd ontwikkeld door Medic Mobile.

 • De staat New York helpen bij het evalueren en oplossen van technische uitdagingen gerelateerd aan COVID-19

  Zes maanden lang ondersteunen tien Google.org-fellows fulltime het COVID-19 Technology SWAT Team van gouverneur Cuomo om inwoners van New York te helpen bij het vinden en raadplegen van essentiële informatie over COVID-19 tijdens de pandemie en daarna.

01 / 04

De begunstigden van Google.org gaan de uitdaging aan

Eerdere Google.org-begunstigden gebruiken hun bronnen en tools om te helpen reageren op COVID-19.

Drie mensen die werken op laptops in het kantoor van The Trevor Project. Man en vrouw die buiten poseren en naar de camera kijken. Twee jonge vrouwen in een klas lachen naar de camera.
 • Triage van inkomende patiënten van de LHBTQ-community met AI

  Toen de COVID-19-pandemie begon, nam het aantal registraties bij Trevor Space met 40% per week toe. Dankzij de financiële steun en fulltime pro deo-ondersteuning van Google.org-fellows heeft The Trevor Project triagemethoden voor wachtrijen kunnen ontwikkelen gebaseerd op AI. Hierdoor worden tekstgesprekken met mensen met een verhoogd risico aanzienlijk sneller beantwoord dan voorheen en zijn de wachttijden met 79% verminderd.

 • AI gebruiken om feiten te controleren

  Full Fact gebruikt een op AI gebaseerde tool die is ontwikkeld met financiële steun van Google.org en verbeterde functies die zijn gemaakt met de hulp van Google.org-fellows om feitencheckers de informatie te geven die ze nodig hebben zodat ze claims op het internet kunnen valideren of weerleggen. Full Fact gebruikt deze tool om de verspreiding van verkeerde informatie over COVID-19 te voorkomen.

 • AI voor communicatie tussen ouders en docenten

  TalkingPoints heeft sinds de start van COVID-19 tien tot twintig keer meer betrokkenheid gezien bij een tool die is gemaakt door fulltime Google.org-fellows. Met deze tool kunnen op AI gebaseerde vertalingen worden gebruikt tussen ouders en docenten.

01 / 03