We zoeken naar ideeën die de wereld kunnen veranderen.

Via Google.org Impact Challenges belonen we door de gemeenschap gestimuleerde non-profitorganisaties en sociale ondernemingen met ondersteuning om van hun gemeenschap, en daarbuiten, een betere plek te maken.

Collagefoto van 5 vrouwen

aangekondigde organisaties

Google.org Impact Challenge voor vrouwen en meisjes

Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is een van de meest urgente uitdagingen waarmee we als samenleving worden geconfronteerd. COVID-19 heeft de economische toekomst van zoveel vrouwen en meisjes nog meer in gevaar gebracht. We geven $ 25 miljoen aan 34 organisaties waarmee we trajecten naar welvaart creëren voor vrouwen en meisjes. Dit bouwt voort op de $ 55 miljoen die we de afgelopen 5 jaar hebben toegezegd aan organisaties die aan soortgelijke doelen werken.

Meer informatie over de organisaties

Google.org Impact Challenges

Elke uitdaging is een uitnodiging voor ideeën die een specifiek probleem aanpakken of een bepaalde gemeenschap ondersteunen, of dat nu een stad, continent of de hele wereld is. We zoeken naar non-profitorganisaties en sociale ondernemingen met ideeën die kunnen zorgen voor verandering in het tempo en op de schaal die de wereld nu nodig heeft. De beste en meest gedurfde ideeën worden ondersteund met een strategisch pakket van financiering, mentorschap en technische ondersteuning.

Hoe het werkt

 1. Fase 1

  Indienen van aanvragen

  We vragen gemeenschappen om hun ideeën. Aanvragers hebben een bepaalde tijd om hun voorstellen in te dienen.

 2. Fase 2

  Ideeën worden geselecteerd

  We vragen experts, gemeenschapsleiders en het grote publiek om te helpen bepalen welke ideeën de meeste impact hebben.

 3. Fase 3

  Bekendmaking en viering

  Geselecteerde aanvragers worden aangekondigd en de gemeenschap wordt in de spotlights gezet.

 4. Fase 4

  Voortdurende ondersteuning

  "De winnende non-profitorganisaties en sociale ondernemingen ontvangen maximaal drie jaar subsidies en ondersteuning van Google.org om hun ideeën werkelijkheid te laten worden."

Twee keer zoveel impact

Voor elke $ 1 aan investering die via een Google.org Impact Challenge is gedaan, geven de begunstigden $ 1 extra aan financiering, die ze rechtstreeks toeschrijven aan hun deelname aan de challenge.

Waarom we Google.org Impact Challenges in het leven hebben geroepen

 • We weten dat de mensen die het dichtst bij het probleem staan, vaak de beste oplossingen hebben

  We stellen degenen die het nauwst verbonden zijn met gemeenschappen die hulp nodig hebben in staat om het probleem en de oplossing te definiëren.

 • Nieuwe benaderingen door participatieve filantropie

  We vragen experts, maatschappelijke vernieuwers en het grote publiek om samen na te denken over moeilijke problemen, waardoor nieuwe oplossingen kunnen worden gevonden.

 • Nieuwe ideeën moeten vroegtijdig ondersteund worden zodat ze hun potentieel kunnen bereiken

  We bieden financiering, mentorschap en technische expertise om ideeën te stimuleren die al een verschil maken in gemeenschappen en het potentieel hebben om de wereld te veranderen.

Twee mannen werken aan een motor. Een groep studenten kijkt naar een gedeeld scherm.

Andere huidige Challenges

Ontdek de andere Google.org Impact Challenges die nu live zijn.

Luchtfoto van een groen veld met windturbines

Laten we samen klimaatverandering aanpakken

Impact Challenge on Climate van Google.org

De Google.org Impact Challenge on Climate biedt € 10 miljoen aan financiering voor gedurfde ideeën die Europa met technologie sneller vooruitgang laten boeken naar een groenere, veerkrachtigere toekomst. Geselecteerde organisaties krijgen van de Google for Startups Accelerator tot € 2 miljoen aan financiering en mogelijke ondersteuning op maat na de subsidie zodat ze hun ideeën tot leven kunnen brengen.

14 september 2020 Indienen van aanvragen
6 november 2020 Toepassingen sluiten
Uitdaging bekijken
Illustratie van bruggen op een witte achtergrond

De digitale tweedeling in Centraal- en Oost-Europa overbruggen

Impact Challenge CEE van Google.org

De Impact Challenge Centraal- en Oost-Europa (CEE) van Google.org is een open oproep om toelagen aan te vragen. Er is € 2 miljoen aan toelagen beschikbaar ter ondersteuning van initiatieven die digitale inclusiviteit centraal stellen bij economisch herstel. We willen non-profitorganisaties, profitorganisaties en academische instellingen meer mogelijkheden bieden om met hun non-profitinitatieven individuen en gemeenschappen nieuwe vaardigheden te leren met behulp van technologie en innovatie. Laten we een digitale economie voor iedereen opbouwen.

20 januari 2020 Indienen van aanvragen
1 maart 2021 Toepassingen sluiten
Uitdaging bekijken

Uitdagingen uit het verleden

Bekijk onze winnaars uit het verleden en de oplossingen die ze hebben bedacht.

  Aanvullende bronnen

  Google voor Non-profitorganisaties

  Google voor Non-profitorganisaties biedt in aanmerking komende organisaties toegang tot producten en tools van Google die hen kunnen helpen nieuwe donateurs en vrijwilligers te vinden, efficiënter te werken en supporters aan te zetten tot actie.

  Meer informatie

  Meer manieren om mee te doen

  Non-profitorganisaties kunnen zich registreren om in aanmerking te komen voor donaties en vrijwilligersondersteuning van Googlers.

  Elk jaar geven Googlers hun geld en tijd aan hun favoriete goede doelen, wat door Google wordt verdubbeld. Registreer je non-profitorganisatie bij Benevity om in aanmerking te komen voor donaties en vrijwilligersondersteuning van Googlers.

  Meer informatie