We zoeken naar ideeën die de wereld kunnen veranderen.

Via Google.org Impact Challenges belonen we door de gemeenschap gestimuleerde non-profitorganisaties en sociale ondernemingen met ondersteuning om van hun gemeenschap, en daarbuiten, een betere plek te maken.

Collage van mensen die technologie gebruiken om klimaatproblemen aan te pakken, zoals een tablet gebruiken in een veld, gegevens bekijken bij een beek, tijdens werk in het water en in een boom en gereedschap gebruiken op een zonnepaneel.

aanmelding gesloten

AI voor de wereldwijde doelstellingen

In 2015 bepaalde de VN de ambitieuze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) voor een betere en duurzamere toekomst tegen 2030. We moeten samenwerken om deze wereldwijde doelstellingen te bereiken. Daarom zetten we de beste geavanceerde technologieën en onderzoeken in die Google te bieden heeft plus 25 miljoen dollar financiering van Google.org om sneller vooruitgang te maken.
Meer informatie over onze toezegging

aanmelding gesloten

Google.org Impact Challenge voor klimaatinnovatie

Laten we samen aan innovatieve klimaatoplossingen werken. We wijzen 30 miljoen dollar toe aan de financiering van gedurfde projecten die de technologische vooruitgang op het gebied van klimaatinformatie en -acties versnellen. Naast toegang tot technische expertise en producten van Google, kunnen geselecteerde organisaties tot 5 miljoen dollar aan financiering krijgen om de vooruitgang naar een duurzamere en veerkrachtigere toekomst te versnellen.
Meer informatie over de challenge

Google.org Impact Challenges

Elke uitdaging is een uitnodiging voor ideeën die een specifiek probleem aanpakken of een bepaalde gemeenschap ondersteunen, of dat nu een stad, continent of de hele wereld is. We zoeken naar non-profitorganisaties en sociale ondernemingen met ideeën die kunnen zorgen voor verandering in het tempo en op de schaal die de wereld nu nodig heeft. De beste en meest gedurfde ideeën worden ondersteund met een strategisch pakket van financiering, mentorschap en technische ondersteuning.

Hoe het werkt

 1. Fase 1

  Indienen van aanvragen

  We vragen gemeenschappen om hun ideeën. Aanvragers hebben een bepaalde tijd om hun voorstellen in te dienen.

 2. Fase 2

  Ideeën worden geselecteerd

  We vragen experts, gemeenschapsleiders en het grote publiek om te helpen bepalen welke ideeën de meeste impact hebben.

 3. Fase 3

  Bekendmaking en viering

  Geselecteerde aanvragers worden aangekondigd en de gemeenschap wordt in de spotlights gezet.

 4. Fase 4

  Voortdurende ondersteuning

  "De winnende non-profitorganisaties en sociale ondernemingen ontvangen maximaal drie jaar subsidies en ondersteuning van Google.org om hun ideeën werkelijkheid te laten worden."

Twee keer zoveel impact

Voor elke $ 1 aan investering die via een Google.org Impact Challenge is gedaan, geven de begunstigden $ 1 extra aan financiering, die ze rechtstreeks toeschrijven aan hun deelname aan de challenge.

Waarom we Google.org Impact Challenges in het leven hebben geroepen

 • We weten dat de mensen die het dichtst bij het probleem staan, vaak de beste oplossingen hebben

  We stellen degenen die het nauwst verbonden zijn met gemeenschappen die hulp nodig hebben in staat om het probleem en de oplossing te definiëren.

 • Nieuwe benaderingen door participatieve filantropie

  We vragen experts, maatschappelijke vernieuwers en het grote publiek om samen na te denken over moeilijke problemen, waardoor nieuwe oplossingen kunnen worden gevonden.

 • Nieuwe ideeën moeten vroegtijdig ondersteund worden zodat ze hun potentieel kunnen bereiken

  We bieden financiering, mentorschap en technische expertise om ideeën te stimuleren die al een verschil maken in gemeenschappen en het potentieel hebben om de wereld te veranderen.

Twee mannen werken aan een motor. Een groep studenten kijkt naar een gedeeld scherm.

Uitdagingen uit het verleden

Bekijk onze winnaars uit het verleden en de oplossingen die ze hebben bedacht.

  Aanvullende bronnen

  Google voor Non-profitorganisaties

  Google voor Non-profitorganisaties biedt in aanmerking komende organisaties toegang tot producten en tools van Google die hen kunnen helpen nieuwe donateurs en vrijwilligers te vinden, efficiënter te werken en supporters aan te zetten tot actie.

  Meer informatie

  Meer manieren om mee te doen

  Non-profitorganisaties kunnen zich registreren om in aanmerking te komen voor donaties en vrijwilligersondersteuning van Googlers.

  Elk jaar geven Googlers hun geld en tijd aan hun favoriete goede doelen, wat door Google wordt verdubbeld. Registreer je non-profitorganisatie bij Benevity om in aanmerking te komen voor donaties en vrijwilligersondersteuning van Googlers.

  Meer informatie